TRENERKE IN VADITELJICE

VIKTORIJA RUS
Viktorija Rus se je z osmimi leti v klubu Levski Spartak v Sofiji začela ukvarjati z ritmično gimnastiko. Leta 1982 je bila sprejeta v bolgarsko državno člansko reprezentanco v skupinskih vajah. Udeležila se je Svetovnega prvenstva v Strasburgu 1983, Evropskega prvenstva na Dunaju 1984 in Svetovnega prvenstva v Valladolidu v Španiji 1985. Tako je z bolgarsko ekipo v skupinski vaji postala dvakratna svetovna prvakinja in tudi evropska prvakinja. Leta 1992 je diplomirala na Fakulteti za športno vzgojo v Sofiji in ima naziv profesor športne vzgoje.

V Slovenijo je prvič prišla leta 1989, od leta 1991 pa je redno zaposlena kot trener ritmične gimnastike. V teh letih aktivnega dela kot trener je vzgojila vrsto tekmovalk, ki so bile zelo uspešne tudi v mednarodni konkurenci (Erika Rakuša, ki je bila štirikratna članska državna prvakinja in trikratna zmagovalka Pokala Slovenije, Ana Kokalj, Nina Piletič, Ajda Žitnik, Pia Pustovrh, Ana Raguš).

Kot pomočnik trenerja je sodelovala pri skupinski vaji leta 1999, ko smo osvojili zgodovinski rezultat za slovensko ritmiko, saj se je naša ekipa na Evropskem prvenstvu v Budimpešti prebila v finale s kiji.

Od leta 2001 je zaposlena v Klubu za ritmično gimnastiko Šiška, kjer svoje znanje prenaša na mlade tekmovalke. Leta 2005 je prvič opravila tudi izpit za mednarodno sodnico (brevet), ki ga od tedaj uspešno opravi vsak olimpijski cikel.

V klubu opravlja funkcijo strokovne vodje.

KAJA ŠINDIČ
Kaja Šindič je v obdobju 1994-2003 je osvojila številne naslove državne prvakinje, v vseh starostnih kategorijah, v mnogoboju in pri posameznih rekvizitih. Že kot kadetinja je na neuradnem kadetskem Evropskem prvenstvu Zlati Obroč v Bolgariji, osvojila tretje mesto v mnogoboju in v finalih eno drugo in eno tretje mesto. Edina se tudi lahko pohvali z naslovom svetovne šolske prvakinje iz 2001. Že kot 15-letna debitantka v članski kategoriji je 2002 bila najbolje uvrščena Slovenka na članskem Evropskem prvenstvu v Granadi. Takrat je bila proglašena za športnico leta in najboljšo ritmično gimnastičarko. Naslednje leto se je hudo poškodovala in se na tekmovalni podij žal nikoli več ni smela vrniti. Od leta 2004 svoje bogato znanje prenaša na mlajše generacije tekmovalk.

Lori Vrankar
Lori Vrankar je bila večkratna državna prvakinja v mlajših kategorijah, tako individualno kot tudi v skupinskih sestavah. Trenirati je pričela leta 2000 v ŠD Moste ter nato med leti 2004 in 2009 nadaljevala v KRG Šiška. Na mednarodnem Challenge turnirju je zmagala leta 2005, dve leti kasneje pa tudi na Mednarodnem turnirju mladih (MTM). S temi uspehi si je prislužila tudi naslov športnice leta 2007. Končala je študij agronomije, trenira odbojko in že več let opravlja trenersko delo v našem klubu.

Nina Strojnik
Nina Strojnik je dolgoletna članica kluba. Dilopmirala je iz kineziologe in že več let opravlja trenersko delo v našem klubu.

AJDA KUHAR
Lucija Udir je naša najuspešnejša članica 2. skupine oz. A1 programa. V letu 2017 je v skupinski vaji brez rekvizita in z rekviziti osvojila prvo mesto na Pokalu Slovenije, 1. in 2. Prvenstveni tekmi ter na Državnem prvenstvu. Dosegla je tudi kategorizacijo državnega razreda. Tudi kot posameznica je zmagala na številnih mednarodnih turnirjih. Pred kratkim je zaključila svojo športno pot in sedaj pomaga ustvarjati nove rodove Šiškaric kot pomočnica trenerke.

LUCIJA UDIR
Lucija Udir je naša najuspešnejša članica 2. skupine oz. A1 programa. V letu 2017 je v skupinski vaji brez rekvizita in z rekviziti osvojila prvo mesto na Pokalu Slovenije, 1. in 2. Prvenstveni tekmi ter na Državnem prvenstvu. Dosegla je tudi kategorizacijo državnega razreda. Tudi kot posameznica je zmagala na številnih mednarodnih turnirjih. Pred kratkim je zaključila svojo športno pot in sedaj pomaga ustvarjati nove rodove Šiškaric kot pomočnica trenerke.

MAJA LAPAJNAR
Maja Lapajnar je trenirala ritmično gimnastiko od prvega razreda osnovne šole. Opravila je izpit za trenerko ritmične gimnastike in nacionalno sodnico ritmične gimnastike. Študira francistiko z romanistiko na Filozofski fakulteti. Je zelo aktivna, saj dela tudi prekvalifikacijo za kozmetiko, poleg tega je dejavna na več področjih.

ELENA KARASEVA, učiteljica plesa
Elena Karaseva je začela plesati pri štirih letih. V Leningradu (Sankt Peterburg), Rusija, je študirala klasični balet, jazz balet in rock 'n' roll. V Sofiji, Bolgarija, je študirala salso, argentinski tango in flamenco. Na svetovnem prvenstvu v salsi v Las Vegasu, ZDA, je z ekipo osvojila drugo mesto v njihovi kvalifikacijski skupini. V Miamiju, ZDA, so prišli do polfinala, v Evropi v Angliji so dosegli peto mesto. V Bolgariji je poučevala različne plesne tehnike v gimnastičnih klubih. V Sloveniji že več kot štiri leta posreduje svoje znanje raznim umetnostnim in gimnastičnim klubom. Od leta 2017 pa novih plesnih korakov uči tudi dekleta iz KRG Šiška.

LUKA ŽIHER, baletni pedagog
Luka Žiher je svojo baletno pot začel v baletni šoli Pirueta, z devetimi leti je bil sprejet v prvi razred baletne šole na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Maturiral je na Gimnaziji Poljane in hkrati končal srednjo baletno šolo pri izjemni profesorici Marinki Ribič. Leta 2012 je na 2. mednarodnem baletnem tekmovanju Mie Čorak Slavenske v Zagrebu osvojil zlato medaljo, leto kasneje pa na 11. tekmovanju mladih slovenskih baletnih plesalcev prav tako zlato plaketo in 2. nagrado. Že v 3. letniku srednje baletne šole so ga povabili k sodelovanju SNG Opera in balet Ljubljana. Bil je član baletnega ansambla, kjer so ga tudi zaposlili kot solista v baletnem zboru. Njegove solistične vloge so bile v baletu Trnuljčica, Hrestaču, Don Kihotu, Giselle, Coppelii na Montmartru, Picku in Packu, Tristanu in Izoldi, Labodjem jezeru, Romeu in Juliji ter Doktorju Živago. Plesal je še v predstavah Stravinski, Pet tangov, Meso Srca/Kaktusi, na Slavnostnem koncertu ob 120-letnici operne stavbe ter v operah Gorenjski Slavček in Netopir. Sodeloval je z društvom Čarobna dežela kot princ v baletni predstavi Pepelka, kjer je odplesal 52 predstav. Od sezone 2012/2013 poučuje tudi v baletni šoli Pirueta, kjer je do zdaj ustvaril že 29 koreografij. Leta 2016 je skupaj z Georgeto Capraroiu ustvaril baletno predstavo za otroke Zvezdica Zaspanka. Avgusta 2017 se je kljub ponujeni pogodbi za nedoločen čas in napredovanju v naziv baletnega solista v SNG Opera in balet Ljubljana odločil zapustiti baletni ansambel ter se posvetiti pedagoškemu delu in koreografiji v Pirueti ter drugim samostojnim ustvarjalnim projektom. Od leta 2018 poučuje klasični balet v Klubu za ritmično gimnastiko Šiška. Isto leto je v sodelovanju z društvom Cona 8 skoreografiral tudi baletno predstavo za otroke La Fontainove basni.

ŽIVA RADULOVIČ, baletna pedagoginjaPOMOČNICE TRENERK

Eva Mrak
Manca Uršič Jelovšek
Lucija Tomažič
Nika Peklar
Katja Opresnik
Anita Dizdarevic

SODNICE

VIKTORIJA RUS - Mednarodna sodnica Brevet III
KAJA ŠINDIČ - Nacionalna sodnica
URŠA PUCELJ - Nacionalna sodnica
LORI VRANKAR - Nacionalna sodnica
MAJA LAPAJNAR - Nacionalna sodnica