TRENERKE IN VADITELJICE

VIKTORIJA RUS
Viktorija Rus se je rodila 6. 7. 1967 v Sofiji v Bolgariji. Z osnmimi leti se je v klubu Levski Spartak v Sofiji začela ukvarjati z ritmično gimnastiko. Leta 1982 je bila sprejeta v državno člansko reprezentanco v skupinskih vajah. Udeležila se je SP v Strasburgu leta 1983, Evropskega prvenstva na Dunaju leta 1984 in SP v Valladolidu v Španiji leta 1985. Tako je z bolgarsko ekipo v skupinski vaji postala dvakratna svetovna prvakinja in tudi evropska prvakinja.
Leta 1992 je diplomirala na Fakulteti za športno vzgojo v Sofiji in si priborila naziv profesor športne vzgoje.

V Slovenijo je prvič prišla leta 1989, od leta 1991 pa je redno zaposlena kot trener ritmične gimnastike. V teh letih aktivnega dela kot trener je vzgojila vrsto tekmovalk, ki so bile zelo uspešne tudi v mednarodni konkurenci (Erika Rakuša, ki je bila štirikratna članska državna prvakinja in trikratna zmagovalka Pokala Slovenije, Ana Kokalj, Nina Piletič, Ajda Žitnik, Pia Pustovrh, Ana Raguš).

Kot pomočnik trenerja je sodelovala pri skupinski vaji leta 1999, ko smo osvojili zgodovinski rezultat za slovensko ritmiko, saj se je naša ekipa na Evropskem prvenstvu v Budimpešti prebila v finale s kiji.

Od leta 2001 je zaposlena v Klubu za ritmično gimnastiko Šiška, kjer svoje znanje prenaša na mlade tekmovalke. Leta 2005 je prvič opravila tudi izpit za mednarodno sodnico (brevet), ki ga od tedaj uspešno opravi vsak olimpijski cikel.

V klubu opravlja funkcijo strokovne vodje.

KAJA ŠINDIČ
Kaja Šindič se je rodila 24. 2. 1987 v Ljubljani. S štirimi leti je prvič vstopila v telovadnico in pričela s treningi ritmične gimnastike, pri sedmih pa že osvojila naslov državne prvakinje in od tedaj naprej so se njeni športni uspehi samo še stopnjevali.

V obdobju 1994-2003 je osvojila številne naslove državne prvakinje, v vseh starostnih kategorijah, v mnogoboju in pri posameznih rekvizitih. Zelo odmevne so bile njene številne odlične mednarodne uvrstitve in zmage, ki jim v mlajših kategorijah skoraj ni para v slovenski ritmiki.

Že kot kadetinja je na neuradnem kadetskem EP – Zlati Obroč v Bolgariji, osvojila tretje mesto v mnogoboju in v finalih eno drugo in eno tretje mesto. Edina se tudi lahko pohvali z naslovom svetovne šolske prvakinje, ki ga je pridobila v letu 2001. Že kot 15-letna debitantka v članski kategoriji je v letu 2002 dosegla odlične uvrstitve na mednarodnih članskih tekmovanjih in bila tudi najbolje uvrščena slovenka na članskem EP v Granadi. Istega leta je bila proglašena za športnico leta in absolutno najboljšo ritmično gimnastičarko ter s strani GZS prejela tudi financiranje za najbolj perspektivno tekmovalko.

Na pripravah slovenske reprezentance v januarju 2003, tik pred samim odhodom na posebne priprave v svetovni center tega športa v Moskvo, se je Kaja hudo poškodovala in se na tekmovalni podij žal nikoli več ni smela vrniti.

Od leta 2004 svoje bogato znanje prenaša na mlajše generacije tekmovalk.

Lori Vrankar Nina Strojnik
VADITELJICE

Maja Lapajnar
Ajda Kuhar
Mija Fajdiga
Lucija Udir
Eva Mrak

SODNICE

Viktorija Rus - Mednarodna sodnica Brevet III
Kaja Šindič - Nacionalna sodnica
Urša Pucelj - Nacionalna sodnica
Lori Vrankar - Nacionalna sodnica
Maja Lapajnar - Nacionalna sodnica
Brina Strajnar - Nacionalna sodnica