TRENERKE

VIKTORIJA RUS
Viktorija Rus se je z osmimi leti v klubu Levski Spartak v Sofiji začela ukvarjati z ritmično gimnastiko. Leta 1982 je bila sprejeta v bolgarsko državno člansko reprezentanco v skupinskih vajah. Udeležila se je Svetovnega prvenstva v Strasburgu 1983, Evropskega prvenstva na Dunaju 1984 in Svetovnega prvenstva v Valladolidu v Španiji 1985. Tako je z bolgarsko ekipo v skupinski vaji postala dvakratna svetovna prvakinja in tudi evropska prvakinja. Leta 1992 je diplomirala na Fakulteti za športno vzgojo v Sofiji in ima naziv profesor športne vzgoje.

V Slovenijo je prvič prišla leta 1989, od leta 1991 pa je redno zaposlena kot trener ritmične gimnastike. V teh letih aktivnega dela kot trener je vzgojila vrsto tekmovalk, ki so bile zelo uspešne tudi v mednarodni konkurenci (Erika Rakuša, ki je bila štirikratna članska državna prvakinja in trikratna zmagovalka Pokala Slovenije, Ana Kokalj, Nina Piletič, Ajda Žitnik, Pia Pustovrh, Ana Raguš).

Kot pomočnik trenerja je sodelovala pri skupinski vaji leta 1999, ko smo osvojili zgodovinski rezultat za slovensko ritmiko, saj se je naša ekipa na Evropskem prvenstvu v Budimpešti prebila v finale s kiji.

Od leta 2001 je zaposlena v Klubu za ritmično gimnastiko Šiška, kjer svoje znanje prenaša na mlade tekmovalke. Leta 2005 je prvič opravila tudi izpit za mednarodno sodnico (brevet), ki ga od tedaj uspešno opravi vsak olimpijski cikel.

V klubu opravlja funkcijo strokovne vodje.

Lori Vrankar
Lori Vrankar je bila večkratna državna prvakinja v mlajših kategorijah, tako individualno kot tudi v skupinskih sestavah. Trenirati je pričela leta 2000 v ŠD Moste ter nato med leti 2004 in 2009 nadaljevala v KRG Šiška. Na mednarodnem Challenge turnirju je zmagala leta 2005, dve leti kasneje pa tudi na Mednarodnem turnirju mladih (MTM). S temi uspehi si je prislužila tudi naslov športnice leta 2007. Končala je študij agronomije, trenira odbojko in že več let opravlja trenersko delo v našem klubu.

Nina Strojnik
Nina Strojnik je dolgoletna članica kluba. Dilopmirala je iz kineziologe in že več let opravlja trenersko delo v našem klubu.

AJDA KUHAR
Lucija Udir je naša najuspešnejša članica 2. skupine oz. A1 programa. V letu 2017 je v skupinski vaji brez rekvizita in z rekviziti osvojila prvo mesto na Pokalu Slovenije, 1. in 2. Prvenstveni tekmi ter na Državnem prvenstvu. Dosegla je tudi kategorizacijo državnega razreda. Tudi kot posameznica je zmagala na številnih mednarodnih turnirjih. Pred kratkim je zaključila svojo športno pot in sedaj pomaga ustvarjati nove rodove Šiškaric kot pomočnica trenerke.

LUCIJA UDIR
Lucija Udir je naša najuspešnejša članica 2. skupine oz. A1 programa. V letu 2017 je v skupinski vaji brez rekvizita in z rekviziti osvojila prvo mesto na Pokalu Slovenije, 1. in 2. Prvenstveni tekmi ter na Državnem prvenstvu. Dosegla je tudi kategorizacijo državnega razreda. Tudi kot posameznica je zmagala na številnih mednarodnih turnirjih. Pred kratkim je zaključila svojo športno pot in sedaj pomaga ustvarjati nove rodove Šiškaric kot pomočnica trenerke.

LUKA ŽIHER, baletni pedagog
Luka Žiher je svojo baletno pot začel v baletni šoli Pirueta, z devetimi leti je bil sprejet v prvi razred baletne šole na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Maturiral je na Gimnaziji Poljane in hkrati končal srednjo baletno šolo pri izjemni profesorici Marinki Ribič. Leta 2012 je na 2. mednarodnem baletnem tekmovanju Mie Čorak Slavenske v Zagrebu osvojil zlato medaljo, leto kasneje pa na 11. tekmovanju mladih slovenskih baletnih plesalcev prav tako zlato plaketo in 2. nagrado. Že v 3. letniku srednje baletne šole so ga povabili k sodelovanju SNG Opera in balet Ljubljana. Bil je član baletnega ansambla, kjer so ga tudi zaposlili kot solista v baletnem zboru. Njegove solistične vloge so bile v baletu Trnuljčica, Hrestaču, Don Kihotu, Giselle, Coppelii na Montmartru, Picku in Packu, Tristanu in Izoldi, Labodjem jezeru, Romeu in Juliji ter Doktorju Živago. Plesal je še v predstavah Stravinski, Pet tangov, Meso Srca/Kaktusi, na Slavnostnem koncertu ob 120-letnici operne stavbe ter v operah Gorenjski Slavček in Netopir. Sodeloval je z društvom Čarobna dežela kot princ v baletni predstavi Pepelka, kjer je odplesal 52 predstav. Od sezone 2012/2013 poučuje tudi v baletni šoli Pirueta, kjer je do zdaj ustvaril že 29 koreografij. Leta 2016 je skupaj z Georgeto Capraroiu ustvaril baletno predstavo za otroke Zvezdica Zaspanka. Avgusta 2017 se je kljub ponujeni pogodbi za nedoločen čas in napredovanju v naziv baletnega solista v SNG Opera in balet Ljubljana odločil zapustiti baletni ansambel ter se posvetiti pedagoškemu delu in koreografiji v Pirueti ter drugim samostojnim ustvarjalnim projektom. Od leta 2018 poučuje klasični balet v Klubu za ritmično gimnastiko Šiška. Isto leto je v sodelovanju z društvom Cona 8 skoreografiral tudi baletno predstavo za otroke La Fontainove basni.

ŽIVA RADULOVIČ, baletna pedagoginjaPOMOČNICE TRENERK

Lucija Tomažič
Katja Opresnik
Ela Lipicer

SODNICE

VIKTORIJA RUS - Mednarodna sodnica Brevet III
URŠA PUCELJ - Nacionalna sodnica
LORI VRANKAR - Nacionalna sodnica
LUCIJA UDIR - Nacionalna sodnica